Warsztaty “Zróbmy razem orecchiette”, to unikatowa propozycja przeniesienia typowych dla Apulii warsztatów kulinarnych organizowanych dla turystów oraz pasjonatów gotowania, poszerzona o autorską praktykę mindfulnnes cooking, którą stworzyłam inspirowana włoską tradycją slow kitchen, a także współczesną wiedzą na temat świadomego jedzenia oraz jego pozytywnego wpływu na zdrowie i witalność. Podczas warsztatów będzie można zanurzyć się we włoskich historiach chłonąc wszytskimi zmysłami smaki południowych Włoch. Miękko wyciskając włoską pastę orecchiette zrelaksować się, poczuć moc wspólnego gotowania i jedzenia.

Podczas warsztatów pokażę jak przygotować autentyczne włoskie dania oraz zaprezentuję inne typowe dla Apulii przekąski. Mam też nadzieję zainspirować do wprowadzania Vita Lenta (slow life) i świadomego jedzenia do codziennego życia.

Włoska kuchnia jest prosta, bazuje głównie na dobrej jakości składnikach i sprawdzonych przepisach. Warsztaty są więc propozycją dla każdego niezależnie od doświadczenia w gotowaniu. Chodzi przecież o wspólnie spędzony, wartościowy czas.

To światna propozycja dla osób zakochanych we Włoszech, ciekawych kuchni włoskiej, fascynatów gotowania, szukających nieknwencjonalnego sposobu na spędzenie wolnego czasu.

To też interesująca oferta dla firm, poszukujących ciekawej integracji dla swoich pracowników i klentów.

Warsztat jest również oryginalną formą promocji prodoktów, które łatwo połączyć i wypromować w trakcie warsztatów, np wina, mąki, ceramiki, oliwy, nowych miejsc kulinarnych itp.

Aby dowiedzieć sie więcej, skontaktuj sie ze mną mailowo bądź telefonicznie. Z przyjemnością prześlę pełną ofertę.

.